Verdens bokdag

I dag er det Verdens bokdag. Bli med på feiringen!

I 1995 bestemte UNESCO at 23. april skal være Verdens bok- og opphavsrettsdag. En festdag for boken, men også en dag til ettertanke og fellesskap. Verdens bokdag er en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.

Dagen bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, hvor katalonierne i middelalderen feiret sin skytsengel Sankt George ved opplesing og poesikonkurranse. Siden den gang har Bokdagen vært en overdådig folkefest i Barcelona, der man i følge tradisjonen gir en bok og en rose til en man er glad i.

I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997, og bokhandlere, bibliotek, skoler og foreninger over hele landet er med på å markere dagen den 23. april hvert år.

Les også:

Barn leser