Nordisk barnebokkonferanse 2015

2. - 4. febraur 2015 arrangerer Sølvberget en nordisk barnebokkonferanse i Stavanger.

Tema for den kommende konferansen blir «Undergang - eller overgang?». Bakgrunnen er den stadig  økende mengden dystopier innen ungdomslitteratur i Norden. Programmet vil diskutere hva denne litteraturen sier om samfunnet vi lever i, og hvordan den påvirker unge lesere.  Temaet spiller også på den digitale utviklingen og dens betydning for boka, bransjen og bibliotekets framtid. Utviklingen er spesielt interessant i forhold til barnelitteratur, der bilder og interaktive innslag ofte er en sentral del av den litterære opplevelsen.

Ellers kan du få med deg møter med populære forfattere og illustratører, informasjon om Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og presentasjon av nye forsknings- og formidlingsprosjekter. Det vil også bli laget en egen utstilling som åpnes under konferansen i Sølvbergets lokaler.

Les mer om konferansen på Sølvbergets hjemmesider

Se program for Nordisk barnebokkonferanse 2015

Nordisk barnebokkonferanse 2015