MENY

Min lesesommer: Sofie Frost

Slampoet og skuespiller Sofie Frost kunne tenke seg en magi-bootcamp i sommer. Det er åpenbart hvem hun vil ha med seg på den.

Sofie Frost er blant annet kjent fra Norske Talenter på TV2 og blogger om livet som slampoet på www.sofiefrost.com

Hva skal du lese i sommer?

Jeg har ingen bokplan for sommeren. Jeg jobber mye og derfor har jeg ikke tid til å lese så mye, dessverre. Det går ofte i lettleste bøker som ikke tar for seg så altfor tunge temaer. Dette fordi jeg jobber med tunge temaer i egen skriving og trenger en pause. Så nå har jeg tenkt å lese bøker jeg har lest før om igjen.

Hva leste du sist?

Forrige bok jeg leste var The Priestess of the White skrevet av Trudi Canavan. Det er bok 1 i trilogien The Age of The Five. Nå leser jeg bok 2, Last of the Wilds.

Neste bok blir tredje bok i trilogien, Voice of the Gods. Det er andre gang jeg leser denne trilogien.

Har du en litterær «guilty pleasure»?

Jeg har ingen guilty pleasure. Rett og slett fordi jeg ikke syns man skal skamme seg over det man liker å lese. Det var ikke før jeg var 20 at jeg turte lese fantasy, rett og slett fordi jeg syns det var flaut at jeg syntes det var spennende. Alt Trudi Canavan skriver er fantasy for ungdom. Jeg er en voksen kvinne og ikke lenger flau over å innrømme at dette er noe av det jeg liker best å lese.

Hvilken bok glemmer du aldri?

Selvfølgelig har jeg glemt tittelen på denne boken, men innholdet kommer alltid til å følge meg. Kunne virkelig ønske jeg husket tittelen så jeg kunne anbefalt den!

Slitte bøker har personlighet, mener Sofie Frost.

Hvilken bok tenker du at du bør lese, men kommer du liksom aldri i gang med, eller får lest ut? 

Jeg føler at jeg burde lese alle bøker alle andre mener er viktige. Men jeg har skjønt at det aldri kommer til å skje. Jeg leser hovedsakelig teaterstykker, fantasy eller feministiske bøker. Hvis jeg ikke blir fanget av en bok så gidder jeg ikke tvinge meg igjennom den. Livet er for kort til det. 

Lesing på stranda – ja eller nei?

Alltid lesing på stranda, hva ellers skal man gjøre der hvis man ikke bader?

Papirbok, ebok eller lydbok – hva er best?

Papirbok alltid. Prøvd ebok, men syns ikke noe om det og kan ikke engang tenke meg lydbok. Jeg liker å se ordene og se hvor langt i boken jeg har kommet. Elsker slitte bøker. De har personlighet. Jeg har en drøm om å ha et eget lite bibliotek med alle bøkene jeg har lest i livet, så da må jeg jo nesten kjøpe de i papirform. Kunne bare ønske jeg hadde god nok råd til å kjøpe de i hardback og ikke pocket. 

Hvilken litterær karakter kunne du tenkt deg å dra på sommerferie med, og hva skulle dere funnet på?

Skulle gjerne dratt på ferie med Hermine Granger fra Harry Potter-bøkene. Da skulle jeg gjerne hatt magi-bootcamp. For er det noe jeg savner i mitt liv, så er det å kunne bruke magi.

Møt flere sommergjester!

Sofie Frost