– Inspirerende med Språkløyper

Introduksjonssamlingene til Språkløyper er i full gang over hele landet i disse dager. Deltakerne var fornøyde under den første samlingen på Stjørdal.

Trond Einar Haugen og Chris André Høvig. – Dette har vært en kjempebra dag, virkelig lærerik og interessant, sier deltakerne Trond Einar Haugen og Chris André Høvig.

Nærmere 200 representanter fra barnehage til den videregående skole var representert i Stjørdal da Lesesenteret og Skrivesenteret arrangerte den første av i alt 7 introduksjonssamlinger for Språkløyper. Ivrige deltakere hadde tatt turen fra Namdalen og Helgelandskysten i nord, fra Meråker i øst og fra Orkdal i sør.

– Vi har fått gode presentasjoner som har gitt oss innsikt i hva det hele består i. Nå er vi klare for å satse på dette i alle barnehager i kommunen, sa rådgiver Anita Hovde Nilsen fra Klæbu kommune da vi møtte henne på Stjørdal.

Les også: Dette er Språkløyper.

Presenterer strategien

Målet med samlingen er å introdusere for barnehager og skoler hvordan de kan utvikle kvaliteten på språkarbeidet og lese- og skriveopplæringen. Under samlingene blir deltakerne  delt inn grupper for barnehage, barneskole, og ungdomsskole og videregående skole, for å få en dag med tilpasset innhold.

I løpet av dagen blir nettstedet sprakloyper.no presentert. Deltakerne får se eksempler på verktøy og ressurser for kompetanseutvikling. De ulike kompetanseutviklingspakkene blir vist frem, og noe av innholdet blir gjennomgått. Her blir det både faglig påfyll, og gode innspill til hvordan man på best mulig måte kan nyttiggjøre seg de mange ressursene som ligger der ute.

Les Språkløyper-bloggen.

– Kjempebra dag

– Dette har vært en kjempebra dag, virkelig lærerik og interessant. Vi har opplevd inspirerende foredragsholdere som vet hva de snakker om, så nå blir det opp til oss å være like inspirerende når vi skal hjem og presentere dette på neste personalmøte. Dette får vi til! Dette skal på plass! sa Trond Einar Haugen og Chris André Høvig ved Læringsverkstedet og Buenget Barnehage.

Også Lisbeth Thoresen og Ann-Christin Larsson fra Rognbudalen og Hårstad barnehage gikk fornøyde hjem fra samlingen i Stjørdal.

– Dette har vært veldig inspirerende. Vi mangler kanskje litt på struktur og organisering, og dette ser ut som et tydelig verktøy som vi kan ta i bruk. Vi likte veldig godt at det brukes mye tid på hvordan vi kan implementere dette i resten av personalet. Det er deilig med dyktige foredragsholdere som brenner for det de snakker om.

Av Espen Krogstad Kamstrup / Skrivesenteret (tekst og foto).

Les også: Dette er Språkløyper.

Les Språkløyper-bloggen.

Anita Hovde Nilsen

– Nå er vi klare for Språkløyper i alle barnehagene i kommunen, sier rådgiver Anita Hovde Nilsen fra Klæbu.