Foredrag: Trenger vi egentlig dysleksibegrepet?

Åpent foredrag v/ Professor Finn Egil Tønnessen, tirsdag 8. september. Dysleksibegrepet brukes i vage og varierende betydninger. Dette gjør det vanskelig å sammenlikne resultater fra ulike vitenskapelige undersøkelser. Uklare definisjoner av dysleksibegrepet skaper også vanskeligheter når det gjelder elevenes rettigheter. Trenger vi dette begrepet? Finnes det bedre løsninger?

Velkommen til åpent foredrag tirsdag 8. september kl 12.15 –13.30 i ROM U205, Hagbard Lines Hus, Universitetet i Stavanger.

I dette foredraget drøfter Finn Egil Tønnessen dysleksibegrepets innhold og relevans for forskning og samfunn, med utgangspunkt i sin nye bok Can we read letters? Reflections on fundamental issues in reading and dyslexia research, Sense Publishers, 2014.

Last ned boka fritt som open access.
Les mer om Can we read letters? Reflections on fundamental issues in reading and dyslexia research

Dette er det andre foredraget i en rekke på tre. Første foredrag, Hva er metakognisjon, ble holdt 2. Juni 2015.

Det neste foredraget blir på temaet Hermeneutikk og leseopplæring, tirsdag 22. september kl 12.15 –13.30 i ROM U205, Hagbard Lines Hus, UiS.

Velkommen!