MENY

Sveits

Sveitsiske Joël Dicker traff blink med "Sannheten om Harry Quebert-saken" i 2014. I år kom oppfølgeren "Boka om Baltimorefamilien". Har du lyst på en god leseropplevelse (for voksne) i sommer, kan dette være bøkene du er ute etter. Les mer om Dickers populære bøker.

Lesetips fra Sveits:

Joël Dicker: "Sannheten om Harry Quebert-saken" og "Boka om Baltimore-familien"

"«Det skjer veldig sjelden, men når det skjer er det utrolig spennende. Ung eller gammel, kresen eller lett å glede, kvinne eller mann, alle leser uten avbrudd til siste side av Joël Dickers roman.»"
Dette skrev den franske avisen Le Figaro Littéraire om Joël Dicker. Med andre ord: Hvis du ikke har sjekket ut bøkene hans ennå, er det gjerne på tide?

Pax Forlag skriver følgende:

Sannheten om Harry Quebert-saken: "Hvem drepte Nola Kellergan? Hva skjedde i New Hampshire sommeren 1975? Og hvordan skriver man egentlig et mesterverk?

Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre. Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld. Han starter sin egen etterforskning, og begynner å skrive en bok om saken. Gradvis avdekkes et komplisert nett av hemmeligheter, og mange uventede og nervepirrende hendelser inntreffer før den dramatiske sannheten til slutt kommer for en dag. I en elegant, knapp og bitende stil forteller boken om gapet mellom ideologi og menneskenatur og om hvordan samfunn med usunn maktbalanse – enten det dreier seg om autoritær politisk ideologi eller inngrodde patriarkalske æresbegreper – hindrer menneskene i å utvikle seg, bli trygge og lykkelige."

Boka om Baltimore-familien:  "Februar 2012: Åtte år etter de dramatiske begivenhetene rundt Harry Quebert-saken, drar Marcus Goldman fra vinterkalde New York til Florida for å skrive sin nye roman. Denne gangen er det sin egen families historie han begynner å nøste i.

Da Marcus vokste opp, var det to Goldman-familier: Marcus’ egen, vanlige familie, og den vellykkede, rike og glamorøse Baltimore-familien, som Marcus var dypt fascinert av. Han besøkte dem så ofte han kunne, for å være sammen med fetteren Hillel og Woody, den jevnaldrende gutten onkelen og tanten hadde tatt til seg fra et ungdomshjem. Sammen var de ‘Goldmangjengen’, like nære som brødre. Og så var det nabojenta Alexandra, som drømte om et liv som popstjerne, og som alle guttene var like betatt av. Disse fire holdt kontakten i alle år, inntil maskene begynte å rakne og alt en dag gikk skrekkelig galt.  

Helt siden den skjebnesvangre dagen i 2004 har Marcus vært hjemsøkt av spørsmålet: Hva var det egentlig som skjedde med Baltimore-familien."

Her finn du fleire EM-lesetips, presentert av barnebibliotekar Kjellaug Bjerkli Haaberg!

Sannheten om Harry Quebert-saken - omslag

Sannheten om Harry Quebert-saken og Boka om Baltimore-familien er skrevet av sveitsiske Joël Dicker. (Omslagsill.: Pax Forlag)