MENY

Albania

Albanske Ornela Vorpsi har blitt kåret til en av de 35 beste forfatterne i Europa. "Landet der man aldri dør" består av femten fortellinger om Albania, og om hovedpersonens oppvekst i diktaturet.

Lesetips fra Albania:

Ornela Vorpsi: "Landet der man aldri dør"

Om boka skriver Bokvennen Forlag:

"«Landet der man aldri dør» forteller om en intelligent og nysgjerrig jente som er i ferd med å oppdage verden rundt seg – ikke minst bøkenes fantastiske verden. Men det er ikke lett å ta vare på drømmene i et land der diktaturet griper inn i folks liv på hensynsløst vis, og der dype kjønnsforskjeller gjennomsyrer samfunnet. Faren blir sendt i 
straffekoloni i fjellene. Tanten spår at jenta vil bli en hore. Mennene sitter på kafé og sikler frustrert etter kvinnene, som de på samme tid begjærer og forakter. Partifunksjonærene preker moral samtidig som de grådig utnytter de svake. Men selv i «landet der man aldri dør», der alt som betyr noe er hvordan de andre ser deg, nekter den ukuelige heltinnen å gi opp.

I en elegant, knapp og bitende stil forteller boken om gapet mellom ideologi og menneskenatur og om hvordan samfunn med usunn maktbalanse – enten det dreier seg om autoritær politisk ideologi eller inngrodde patriarkalske æresbegreper – hindrer menneskene i å utvikle seg, bli trygge og lykkelige."

Her finn du fleire EM-lesetips, presentert av barnebibliotekar Kjellaug Bjerkli Haaberg!

Landet der man aldri dør, omslag, Bokvennen forlag.

Landet der man aldri dør gis ut på Bokvennen forlag.