App: På Sporet ABC

På Sporet-ABC er utviklet for å fremme bokstavkunnskap, fonemisk bevissthet, lese- og staveferdighet. Appen passer for elever som er i ferd med å lære å lese.

På Sporet ABC

På sporet-appen består av 5 små spill:
1. Bokstavmemory (kobling av stor og liten bokstav).
2. Finne ting som begynner med en bestemt bokstav.
3. Koble bokstav og bokstavlyd.
4. Skrive/stave ord
5. Lese ord

Spillene bokstavmemory, skrive ord og lese ord har oppgaver fordelt på tre ferdighetsnivå.
Det anbefales at På sporet-appen brukes i korte økter på inntil 10 minutt, gjerne flere ganger i uken. Det kan være lurt å velge seg to til tre av spillene hver gang og fordele spilletiden mellom disse.

Appen har talestøtte. Når eleven trykker på en bokstav eller et bilde, får hun/han høre bokstavlyden eller navnet på bildet/objektet. Eleven bør bruke øretelefoner for best gjengivelse av lyder og for best mulig konsentrasjon. Talen er spilt inn med Rogalandsdialekt.

På Sporet ABC finnes i Apples App Store og i Google Play.

På sporet-appen er utviklet i forbindelse med forskningsprosjektet På sporet ved Lesesenteret, i samarbeid med NettOp UiS.