Samarbeid om lesing

Tøyen skoles markerer morsmålsdagen. Der forteller foreldre og lærere historier på ulike morsmål til elevene.

Foreldre og lærere har i forkant av morsmålsdagen gått på fortellerkurs og blitt inspirert til muntlig fortelling. Skolen ønsker å vise verdien av å ha så mange ulike språk representert.

Vi får også møte elever som har gått på formidlingskurs hos bibliotekaren fra bydelsbiblioteket. De møter yngre elever ved skolen og forteller dem om spennende bøker de bør lese.

Til slutt i filmen vises foreldre og barn som deltar på bokprat-samlinger på skolens bibliotek etter skoletid. De får anledning til høre bibliotekaren lese og fortelle fra bøker, gjøre seg kjent på biblioteket og låne bøker med seg hjem.

Prosjektet på Tøyen skole viser at foreldres muligheter for å delta i aktiviteter på skolen styrker relasjoner, både mellom foreldre, lærere og elever. Foreldre har blitt bedre kjent med skolens arbeid, og de har lært mer om hvordan de kan bidra til å støtte barna sine. Foreldre opplever at det er bruk for dem på skolen. Barn og foreldre ser at deres morsmål har status og at det kan ha en naturlig plass i skolehverdagen.

UiS logo