Bok i bruk i videregående skole

Dette heftet handler om den nye litteraturen og er rettet mot videregående skole. Heftet gir en mengde kortfattede presentasjoner av nye bøker, rettet mot ulike lesergrupper, både erfarne lesere og lesere med lite leseerfaring. Også bøker der bilder er en viktig del av teksten har fått plass, som bildebøker og tegneseriebøker for ungdom og voksne.

Her kan både lærere og elever orientere seg for å finne rett bok til rett leser. Ikke alle bøker passer for alle, men alle kan finne litteratur de har lyst til å lese og som de har glede av.

Det finnes gode grunner for å lese ny litteratur i skolen - i tillegg til den gamle. Den nye litteraturens hva, hvorfor og hvordan er tema gjennom hele heftet.

Her er noen eksempler: Kunsten å velge bok er emne for en artikkel av Guri Fjeldberg, Gro Gjørstad Nilsen gir et sveip over tendenser i samtidslitteraturen, og vi er flue på veggen i en klasse som er med i juryen til Ungdommens kritikerpris.

Siste del av heftet viser noen måter å arbeide med ny litteratur på i klasserommet. Det handler blant annet om å lese Mannen som elsket Yngve samtidig med elevene, om å lese Appelsinpiken i roller, om å lytte til en novelle av Johan Harstad, og om utvelgelse og vurdering som lesestimulering.

Pris:
Heftet er på 62 sider og koster kr. 75
ISBN: 978-82-7649-055-8

Bestilling:

- Utsolgt -

Last ned heftet i pdf-format

Heftet bok i bruk

Heftet gir en mengde kortfattede presentasjoner av nye bøker