Myggsprayen av Bjørn F. Rørvik

Myggsprayen av Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig. Boka er brukt i barnehagen på en 3-5-års-avdeling

Presentasjon av boka
Den retthalede Grisungen og Reven er plaget med mygg, og de bestemmer seg for å lage sin egen myggspray. Den må lukte like vondt som en elefantpromp, og derfor blander de sammen alt som lukter vondt i kjøleskapet, for eksempel gammel melk, stinkenberger, tran og røykt makrell. Men det som lukter vondt for noen, lukter godt for andre...

Boka i bruk
Vi bestemte oss for å lage vår egen stinkbombe-myggspray, og vi begynte med en liste over ting som lukter vondt:

• Levi: Stinkegrøt med kongler, sand og steiner
  • Linnea: Pepper
  • Hanne: Edderkopp, en død en
  • Eirill: Råtten gulrot
  • Benjamin: Råtten banan
  • Amund: Råtten blekksprut
  • Leander: Edderkopp
  • Hanne S: Gammel ost
  • Silje: Fæl grønn is
  • Marthe: Gammel is
  • Mari: Gammel fisk

Den første bananen vi hadde lagt for å råtne, ble spist. Gulroten la vi i litt vann for å råtne. Råtten fisk hadde vi ikke, men makrell i tomat lukter jo heller ikke så godt. Pepper og tre døde edderkopper hadde vi også klart, mens blekksprut ble gjort om til sjøstjerne, for det hadde vi. Dette blandet vi sammen, og satte inn på kottet til modning. Isen og konglene fikk vente til dagen etterpå. Barna fikk blande sammen, og rørte rundt til en underlig røre som vi luktet på. Ikke noen parfyme akkurat!

Jeg spurte barna om hvordan vi kunne teste stinkbombe-myggsprayen på mygg, og de mente vi måtte vente til sommeren. Da lukter den sikkert ekstra ille også! Det kan være vi må lage en ny til sommeren.

Vi hadde også tekstskaping rundt boka. Hva handler boka om egentlig?

• Eirill: Elefantprompen hadde fis så myggen besvimte
  • Linnea: En stinkbombe
  • Petter Emil: Det var en hai.
  • Hanne: Mygg som stakk grisen
  • Simen G: Stinkende fisk
  • Benjamin: Grisen og reven og en råtten banan.
  • Erlend: Fange en krokodille

Erfaringer
Vi har lest boka flere ganger i samling, og barna synes at elefantprompen som luktet så fælt at myggen ikke stakk, var veldig gøy!

Delt av Elisabeth Espenes

UiS logo