MENY

Sammen for alltid av Guus Kuijer (2013)

Boka tar opp temaene religion, etniske kulturforskjeller, vennskap, kjærlighet, rett og galt.

«Læreren er forelsket i mamma! Kan man tenke seg noe verre?” Pollekes foreldre har vært skilt lenge, og nå er hennes 11-årige liv i ferd med å gå av hengslene. Selv om faren er en pengelens hasjrøykende dikter som ikke alltid på den riktige siden av loven, er hun glad i ham likevel. Hun er også glad i Mimo, som er hennes muslimske klassekamerat og kjæreste fra Marokko, som plutselig ikke får lov til å være sammen med henne lenger.
 Foreldrene hans har nemlig bestemt at han skal gifte seg med marokkansk jente.

Slik kommer leseren inn i Pollekes fortelling med komiske, rørende, utfordrende og noen ganger vanskelige episoder om forbudt kjærlighet, en gravid ku, en dikter-pappa uten suksess som arresteres for å selge dop, samtidig som moren forlover seg med læreren hennes. 

Tross alle hverdagsproblemene klarer elleveåringen å være tro mot seg selv og mestre livet. Hun klarer nemlig det faren ikke makter: hun dikter. Fortellingen er derfor krydret med små vers fylt av hennes livsbetraktninger. Boka har en positiv (og åpen) slutt med et ønske om at hun og Mimo skal være “sammen for alltid”.

Faksimile: Sammen for alltid