Å lese i matfag - med vekt på begreper

En rekke filmer laget for matfag med vekt på begrepsinnlæring og med teksting på flere språk.

Matfag i praksis - til oppleggene

Matfag i praksis er en filmbasert læringsressurs som dekker sentrale deler av læreplanen for Vg1 restaurant- og matfag.  Filmene har et spesielt fokus på grunnleggende begreper i faget, og innholdet i filmene er i hovedsak knyttet til praktiske arbeidsoppgaver som blir demonstrert og forklart på en tydelig måte.

Ressurser for flerspråklige elever
Filmene er spilt inn på norsk, men tekstet på arabisk, somali, tyrkisk, kurdisk og engelsk. Oppgavene og de tilhørende ressursene foreligger bare på norsk. Filmenes har en lengde på 7-10 minutter, og hver film tar for seg ca. 10 begreper. Tempoet i filmene og den tydelige forklaringen av arbeidsoppgaver og begreper, i tillegg til tekstingen på ulike språk, gjør at filmene er godt tilpasset flerspråklige elever.

Har kompetansemål og oppgaver.