Hovedforedrag 2019

Anna Slotte:
"Mer flerspråkigt, mer digitalt, mer uppkopplat – Förändrade förutsättningar för undervisning och lärande i dagens nordiska klassrum"

I sitt foredrag vil Anna Slotte diskutere betydningen av språk for læring i flerspråklige sammenhenger. Hvilke utfordringer og muligheter tilbyr skolens tekstpraksiser i våre stadig mer digitale og stadig flerspråklige klasserom?

Anna Slotte er dosent og foreleser ved Pedagogisk fakultet, Helsingfors Universitet. Hun er interessert i barns og ungdoms flerspråklige praksiser, med særlig fokus på læring og språkutvikling.
Innenfor rammene til en rekke forskningsprosjekter, inkludert nordiske samarbeid, har hun analysert språkforsterkende undervisning, digital kompetanse og andre tekststudenter i klasserommet. I ett av de sistnevnte prosjektene har hun fulgt elevers mobilbruk i videregående skole. Metodisk jobber Slotte hovedsakelig med videoetnografi. Slotte er forsker i det nye Nordic Centre of Excellence QUINT (Quality in Nordic Teaching) og har siden 2016 vært leder for Nordic Educational Research Association (NERA).