Min lesesommer: Monica Melby-Lervåg

Professor Monica Melby-Lervåg synes selvhjelpsbøker er litt tåpelige, men hun har en favoritt allikevel.

Hvilke bøker skal du lese i sommer?

Neste på listen er Joan Dideon - Blå kvelder, Andreas Hompland - Livsløp, Stephen King - It, Ole Robert Sunde - Penelope er syk, Rachel Cusk - Outline og Transit.

Hva leste du sist?

En melding til alle reisende, Liv Køltzow

Hvilken bok blir den neste du leser?

Tordis Ørjaseters Kjærligheten har sitt eget språk

Har du en litterær «guilty pleasure» - en forfatter eller bok det liksom er litt teit å like, men som du elsker?

Gretchen Rubin og Lykkeprosjektet. Fordi jeg egentlig synes slike selvhjelpsbøker er tåpelige, men jeg gjenkjenner så mye i boken at jeg ikke klarer å la være å like den.

Monica Melby-Lervåg er litt overrasket over at hun liker Stephen King, men det lover jo godt for ferien!

Hvilken bok glemmer du aldri?

Det må vel bli bøker jeg leste da jeg var ungdom. Jeg var lettere å begeistre da enn nå, dessverre. To som jeg synes spesielt om var Bjørg Viks Nødrop fra en myk sofa og Tre kamerater av Erich Maria Remarque.

Hvilken bok overrasket det deg at du likte?

Kanskje fantasy-bøker av Stephen King?

Hvilken bok tenker du at du bør lese, men kommer du liksom aldri i gang med, eller får lest ut?

Jan Kjærstads Berge. Jeg leste 2/3 av boken, men likte den ikke.

Lesing på stranda - ja eller nei?

Kanskje når barna mine blir eldre.

Med barn er det vel heller sandslott enn skjønnlitteratur som preger strandopplevelsen ...

Papirbok, e-bok eller lydbok - hva er best?

Leser alltid papirbøker. Jeg låner som regel på biblioteket fordi jeg ikke liker lydbøker eller e-bøker.

Hvilken litterær karakter kunne du tenkt deg å dra på sommerferie med, og hva skulle dere funnet på?

Jeg ville vært med bestemoren og jenta i Tove Janssons sommerbok. Det minner meg om min egen barndom.

Møt våre sommergjester!

Monica Melby-Lervåg