MENY

Silje Nordnes

P3 Morgens Silje Nordnes er litt flau over å aldri ha fullført Markens Grøde. Men hun har i alle fall lest nesten hele Min Kamp. Silje er dagens gjest i Lesesenterets Sommerserie.

 

Hvilke bøker tar du med deg i ferien?

I sommer tar jeg med meg Min kamp 6 av Knausgård.

Hva leste du sist?

Den siste boken jeg leste var Girl on the train av Paula Hawkins. Ganske spennende og lettlest, uten at den gjorde det helt stor inntrykket. Nå kommer det film også og da liker jeg å ha lest boken først.

Hva er det neste du vil lese?

 

Jeg leste de 5 første bøkene i Min kamp-serien da de kom, men så ble det plutselig litt for mye. Litt for mørkt liksom. Men nå har jeg bokstavelig talt båret rundt på 6-eren i noen måneder, og tenker at det er på tide å gi meg i kast med den.

Hvilken bok glemmer du aldri?

Det er så mange, men Harry Potter-serien har betydd mye for meg. Da jeg var 16 reiste jeg til Ecuador som utvekslingsstudent og hadde med meg Harry Potter and the goblet of fire. Den ble som en slags livbøye i en usikker og kaotisk tilværelse. Jeg leste den flere ganger i løpet av det året.

Hvilken bok overrasket det deg at du likte?

Første gang jeg plukket opp Harry Potter var jeg egentlig litt for gammel (følte jeg) og serien var noe mine små brødre var veldig opptatt av. Til min store overraskelse elsket jeg universet og har vært frelst siden.

Hvilken bok greide du aldri å lese ut?

Som Hamarøyværing er dette som å banne i kirka, men jeg har aldri fullført Markens Grøde av Knut Hamsun. Jeg har sett teaterstykket flere ganger da, så det veier kanskje litt opp?

Lesing på stranda – ja eller nei?

Ja, så absolutt.

Hva er best - papirbok eller nettbrett?

Jeg har aldri prøvd å lese på nettbrett, så jeg må svare papir.

Hvilken forfatter ville du helst hatt selskap av over en tre-retters i sommer, og hvorfor?

Jeg skulle gjerne spist middag med Agnes Ravatn. Fordi hun er en fantastisk forfatter og en veldig spennende person. Jeg elsket Fugletribunalet og Operasjon Sjølvdisiplin. Jeg skulle gjerne tatt en prat med henne om prokrastinering og internettavhengighet.

 

 

Silje Nordnes

Silje Nordnes (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)