MENY

Siri Pettersen

– Leselista for ferien er så lang at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, sier forfatter Siri Pettersen. Biomodifiserte leiesoldater, tidshull og kunstig intelligens er noe av det dagens sommergjest liker best.

1. Hvilke bøker tar du med deg i ferien?
Åh, kjære ... Leselista er så lang at jeg knapt vet hvor jeg skal starte. Jeg vil lese Maresi av Maria Turtschaninoff, Hemmeligheten av Wasim Zahid, Song for Eirabu av Kristine Tofte, Kaoshjerte av Lise Grimnes, boka om Quartfestivalen av Arvid Skancke-Knutsen, Red Rising av Pierce Brown ... Jeg kunne fortsatt hele dagen.

2. Hva leste du sist?
Speilets bakside av Ørjan Nordhus Karlsson. Oppfølgeren til Huset mellom natt og dag, som er en ekstremt visuell og fengslende framtidsdystopi. Biomodifiserte leiesoldater, tidshull, kunstig intelligens ... Ja!

3. Hva leser du nå?
Monsteret i natten av Mats Strandberg. En nydelig barnebok med paralleller til å komme ut av skapet. 

4. Hva er det neste du vil lese?
Hvileløs, Tina Troviks flunke nye urban fantasy.

5. Hvilken bok glemmer du aldri?
The Dragonbone Chair av Tad Williams, Glassperlespillet av Herman Hesse og tegneserien Sandman av Neil Gaiman.

6. Hvilken bok overrasket det deg at du likte?
Til tross for alvorlig dragemangel likte jeg The Undomestic Goddess av Sophie Kinsella. Det er feel-good chicklit som egentlig ikke burde sette spor, men jeg har lest den tre ganger og er kjempeglad i den! Så er det Lørdag av Ian McEwan. Fantastisk bok der det meste av handlingen foregår mellom ørene.

7. Hvilken bok greide du aldri å lese ut?
The Lies of Locke Lamora av Scott Lynch. Noe av det beste jeg har lest i fantasysjangeren, men det var en scene som var så grusom at jeg måtte legge den vekk, og der ble den liggende.

8. Lesing på stranda – ja eller nei?
Sand i boka og solkrem på nettbrettet? Nope.

9. Hva er best - papirbok eller nettbrett?
Nettbrett, fordi jeg kan lese på senga uten å ha på lyset. Jeg får også tilsendt veldig mange manus i pdf-format, så nettbrettet har uansett kuppet mye av lesinga.

10. Hvilken forfatter ville du helst hatt selskap av over en tre-retters i sommer, og hvorfor?
Gunnar Tjomlid, fordi han er så forbannet klok og viktig.

Siri Pettersen

Siri Pettersen er forfatter og tegneserieskaper.