MENY

Audun Lysbakken

SV-leder Audun Lysbakken stoler på konas litterære smak, og vil gjerne ha sin forfatter-mor til middag.

Hvilke bøker tar du med deg i ferien?
I sommer skal jeg lese Kim Leines «Profetene fra Evighetsfjorden». Min kone har allerede lest den og anbefalt den, så jeg vet den er bra.
 
Hva leste du sist?
Namra Saleems «I morgen vi ler». Hun er en viktig stemme i debatten om sosial kontroll og frihet for unge kvinner, og det er også et av temaene i romanen hennes.
 
Hva er det neste du vil lese?
Jeg har med meg en politisk bok i sommer også. Det er «Ulikhet – hva kan gjøres?» av Anthony B. Atkinson. Å redusere forskjeller og sosial urettferdighet er en hjertesak for meg.

Hvilken bok glemmer du aldri?
«Egypteren Sinuhe» av Mika Waltari. Det er en storslått fortelling, men viktigst for meg er det at det var den første boken jeg fikk av henne som jeg er gift med i dag.
 
Hvilken bok overrasket det deg at du likte?
 «The Third Man» av Peter Mandelson. Det er selvbiografien til en britisk politiker som jeg i utgangspunktet ikke hadde noe sans for, men han skrev en åpen og ærlig og interessant bok om sitt politiske liv.
 
Hvilken bok greide du aldri å lese ut?
Mange, jeg synes det må være greit å gi seg når du merker at en bok ikke gir deg noe særlig.
 
Lesing på stranda – ja eller nei?
Definitivt ja, å ligge på et svaberg med en god bok er jo noe av det beste du kan bruke en fin sommerdag til.
 
Hva er best - papirbok eller nettbrett?
Jeg leser både papirbøker og på Kindle, bytter litt på. Begge deler fungerer fint for meg, men tror jo at det blir mer og mer digital lesing i framtiden.
 
Hvilken forfatter ville du helst hatt selskap av over en tre-retters i sommer, og hvorfor?
Dette er det faktisk mulig for meg å gjennomføre. Min mor, Geirdis Bjørlo, har skrevet noen veldig fine barnebøker, og også en roman jeg har sans for, «Avtrykk». Jeg synes hun fortjener en god tre-retter i sommer, så det skal jeg jammen sørge for å invitere til.
 
 

SV-leder Audun Lysbakken

SV-leder Audun Lysbakken (Foto: Marius Nyheim Kristoffersen)