Gylve Fenriz Nagell

Gylve Fenriz Nagell er kjent som trommeslager, gitarist og vokalist i black metal-bandet Darkthrone. Boka han leser i sommer, frykter han vil vare til neste påske.

Hvilke bøker tar du med deg i ferien?
Blir jo den jeg holder på med nå, da. Den passer best i veldig små porsjoner, akkurat som hardingfelemusikk (det er jo bare en fyr som spiller, liksom). Så den har jeg allerede vært nede på Kolbotn bibliotek og bedt om å låne en ekstra måned: "Lommelyktgutten" av Ove Røsbak.

Hva leste du sist?
Du mener FØR lommelyktgutten? ble vel "stearin-pjokken" det, da.

Hva er det neste du vil lese?
Med den farta jeg bruker på Ove Røsbak-romanen blir vel det neste jeg leser krimen på melkekartongen neste påske.

Hvilken bok glemmer du aldri?
André Brinks "Djeveldalen". Tunglest, men veldig spesiell. Likte den ikke godt - glemmer den aldri.

Hvilken bok overrasket det deg at du likte?
Aner ikke. Sånn ekstra mattebok på barneskolen. Etter det var jeg aldri ajour med matte ever again, og hoppa av etter første videregående på grunn av samme fag.

Hvilken bok greide du aldri å lese ut?
Var vel flere. "Sataniske vers" av Salman Rushdie. Kom vel til side 12, typ.

Lesing på stranda – ja eller nei?
Nei.

Hva er best - papirbok eller nettbrett?
Bare smak på ordet "nettbrett". Høres ut som noe Vibeke Sæther prøver å forklare deg.

Hvilken forfatter ville du helst hatt selskap av over en tre-retters i sommer, og hvorfor?
Eter aldri treretters. Mangler tålmodighet, og sa forøvrig nei til firestjerners middag eller et av de programma der. Makan. Nei, jeg vet bedre enn å egle meg innpå andre sarte kunstnersjeler enn meg selv.

Gylve Fenriz Nagell

Gylve Fenriz Nagell, forhåpentligvis ikke tvunget til å lese ...