MENY

Lise Myhre

Nemi-tegner Lise Myhre har hoppet av en del klassikere. Og hun ville kastet erter på Lars Saabye Christensen.

1. Hvilke bøker tar du med deg i ferien?
Har begynt på De urolige av Linn Ullmann, og liker den veldig godt, men har bare ikke hatt tid til å fortsette. Gleder meg til å ta den opp igjen i ferien.

2. Hva leste du sist?
The world without us, av Alan Weisman. Den handler om hvordan verden ville vært uten menneskene.

3. Hvilken bok glemmer du aldri?
"Kjære Timo" av Elin Brodin, "Ringenes Herre" av J.R.R. Tolkien, "Slaughterhouse five" av Kurt Vonnegut, "V for vendetta" av Alan Moore og David Lloyd.
Er dette et lurespørsmål? Det er så mange!

4. Hvilken bok overrasket det deg at du likte?
Jeg blir aldri overrasket når jeg liker en bok, jeg åpner dem med en forventning om at vi skal bli bestevenner, og blir heller skuffet hvis jeg ikke liker den. Men det er vel fordi det er så utrolig mange bøker jeg hele tiden har lyst til å lese, og skjer vel så godt som aldri at jeg bare plukker opp en tilfeldig bok.

Bortsett fra "The Book Thief" av Markus Zusak, som jeg måtte kjøpe, og lese fordi coveret var så fint -men det var boka inni også.

Og faktisk "Odinsbarn", av Siri Pettersen. Hun sendte den til meg, og jeg begynte å lese den for å være grei, men slukte hele triologien, og ble umiddelbart blodfan.

5. Hvilken bok greide du aldri å lese ut?
Hmm, jeg hadde noen sånne bøker jeg følte at jeg burde ha lest, for mange år siden, klassikere, Moby Dick og sånne flotte-seg-med-titler, en del av de hoppet jeg av igjen.

6. Lesing på stranda – ja eller nei?
Nei.

7. Hva er best - papirbok eller nettbrett?
Papir!

8. Hvilken forfatter ville du helst hatt selskap av over en tre-retters i sommer, og hvorfor?
Lars Saabye Christensen. Første retten ville jeg brukt på å skryte hemningsløst av Magneten, og stort sett alt annet han har skrevet, han er en trollmann med språk. De to neste rettene ville jeg kastet erter på ham. Ingen får meg så melankolsk som den mannen.

Lise Myhre

Lise Myhre