Belgia

Biledboka "Den lille mannen og Gud" av belgiske Kitty Crowther gir en nydelig anledning til å snakke om de store spørsmålene sammen med barn. (Les mer.)

Lesetips fra Belgia:
Kitty Crowther: "Den lille mannen og Gud".
– Det finnes ikke bedre bildebok som utgangspunkt for å snakke med unger om religion. Jeg elsker denne, sier barnebibliotekar Kjellaug Bjerkli Haarberg.

Forlaget, Cappelen Damm, skriver:

"Det finnes dager som forandrer en for alltid, og den dagen den lille mannen møter Gud er en slik dag. Gud er ikke slik han har tenkt seg og Gud forteller at han er ikke selveste Gud, men en gud. det finnes like mange guder som det er stjerner på himmelen.

Den lille mannen og Gud snakker sammen og den lille mannen inviterer Gud hjem på en omelett.

Kitty Crowther eksperimenterer med farger. Denne gangen har hun brukt en slags fluoriserende organgefarge rundt bildet av Gud. Crowther har sagt at hun er fasinert av personer som befinner seg et sted mellom vår verden og det magiske, mellom det å være noen og ingen.

Den lille mannen og gud er en bok man blir forelsket i. En bok man blir glad av og i. Og den passer for alle som liker å tenke og å fabulere og filosofere."

Den lille mannen og gud, omslag

Kitty Crowther: Den lille mannen og gud.