Spania

Spanske "Don Quijote fortalt for barn" av Rosa Navarro Durán, Miguel de Cervantes og Francesc Rovira (illustratør) gir en flott illustrert introduksjon til et av verdenslitteraturens store klassikere. Les mer.

Lesetips fra Spania:

Rosa Navarro Durán, Miguel de Cervantes og Francesc Rovira (illustratør): Don Quijote fortalt for barn. Gjendiktet av Christian Rugstad.

Boka ble gitt ut i 2006 av Omnipax, som skriver følgende:

"Historien om don Quijote de la Mancha utkom første gang for 400 år siden, og er holdt for å være den aller første roman. Fortellingen om den spanske adelsmannen som reiser ut i verden for å gjøre gode gjerninger og vinne sin utkåredes kjærlighet, er et sentralt verk i litteraturhistorien.

I don Quijotes fantasi blir vindmøller til farlige kjemper, en saueflokk til en farlig hær og ei bondejente til en vakker prinsesse. Don Quijote er både en menneskekjærlig helt og en latterlig skikkelse.

Med seg har han sin trofaste væpner Sancho Panza, som er mer jordnær og fornuftig - og i grunnen litt feig.

Med tekst tilrettelagt for og varme og humoristiske illustrasjoner er dette et flott tilskudd til barnas klassikerbibliotek."

don Quijote fortalt for barn, omslag.

don Quijote fortalt for barn er en fin introduksjon til denne klassikeren.