England

David Walliams er en av Englands mest populære barnebokforfattere. Bøkene hans er hysterisk morsomme, med en alvorlig undertone som fenger de unge leserne. "Gutten i kjolen" er en nydelig komedie om å være seg selv. Les mer om boka.

Boktips fra England:

David Walliams: Gutten i kjolen

Dette skriver Aschehoug forlag om Walliams:

Walliams er en mester i å skape klassiske barnehelter og actionfylte historier med humor, satire - og kjærlighet. Bøkene hans er proppfulle av situasjonskomikk, absurde situasjoner og gode replikker, og persongalleriet er mildt sagt fargerikt.

Men det er aldri noen tvil om hvor Walliams' sympati ligger. Han er alltid på barnas side. Hovedpersonene i bøkene hans er gode, omsorgsfulle og smarte barn. De voksne derimot, de får så hatten passer: De er egoistiske, late og mest opptatt av reality på TV. Minner det om en annen stor, britisk forfatter? David Walliams har aldri lagt skjul på at Roald Dahl er hans store litterære idol, og anmelderne sammenligner ofte disse to.

Gutten i kjolen:

Dennis er en av de beste på skolen til å spille fotball. Hva vil rektor, faren og gutta på fotballaget si om de finner ut at Dennis elsker kjoler like høyt som han elsker fotball?
En morsom, varm og klok historie om å våge å være seg selv.

Her finn du fleire EM-lesetips, presentert av barnebibliotekar Kjellaug Bjerkli Haaberg!

David Walliams: Gutten i kjolen