Barneskole: Svingens gale verden

Svingens gale verden

Arne Svingen
Gyldendal (2016)

Tre absurd morsomme humorbøker av Arne Svingen.

"Espen Askeladd og Sydenkongen": Et moderne eventyr om Espen Askeladden som drar til Syden sammen med vennene sin for å blir brun. Der tar de opp kampen mot Tormod Troll og prøver å finne sydenkongen.

"Den umulige sykkelen": Bodrik kan «alt». Han kan stå på ett bein, ro kajakk og en gang balanserte han hele to sekunder på en smal planke, men han kan ikke sykle. Da er det selvfølgelig dødskjipt å få sykkel i bursdagsgave.

"Frode mister hodet": Da Ulrik løper hjem til sin beste venn for å finne på noe gøy, får han sitt livs sjokk. For Frode virker virkelig helt annerledes enn vanlig. Det er som om han har blitt et hode lavere. Ulrik ser nøye etter: Frode har to bein. Han har en passe stor overkropp med fine armer. Men på toppen, midt mellom skuldrene, er det veldig tomt. Frode mangler rett og slett hode!

Da Frode mistet hodet