Vil du bli forskningsassistent i Two Teachers?

Vi søker deg som er glad i barn, ønsker erfaring innen skoleforskning, og har begynt på eller er ferdig med barnehagelærer-, lærer- eller psykologistudier.

two teachers Two Teachers-prosjektet trenger forskningsassistenter som har relevant utdanning / påbegynt utdanning og som kan være med på opplæring og en fire-ukers kartleggingsperiode i mai/juni. (Foto: Elisabeth Tønnessen)

Forskningsprosjektet Two Teachers skal undersøke effekten av å ha flere lærere i lese- og skriveopplæringen de første skoleårene. Prosjektet ledes av Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger, med støtte fra Norges Forskningsråd. 300 klasser ved 150 norske skoler deltar i prosjektet.

I mai 2018 starter tredje runde med kartlegging av elevene som deltar i prosjektet. Til dette spennende arbeidet trenger vi flinke forskningsassistenter. Som forskningsassistent i Two Teachers får du faglig påfyll, opplæring i kartlegging, sertifisering og attest. Du vil dessuten få god innsikt i og erfaring med datainnsamling i et stort forskningsprosjekt. Arbeidet er selvsagt lønnet, og reise og eventuelt opphold blir dekket.

Kartlegging med nettbrett

Alle elever i to klasser på andre trinn ved hver av de 150 deltakeskolene skal kartlegges. Kartleggingen gjennomføres på nettbrett og tar 30–40 minutter pr. barn. Det vil være minimum to forskningsassistenter ute ved hver skole samtidig. Forskerne i prosjektet har erfaring med at kartlegging med nettbrett er morsomt og spennende for barna.

Datoer og steder for opplæring og kartlegging

Opplæringen tar én dag, og finner sted i uke 18. Den blir gjennomført regionvis (Bergen, Stavanger, samt to steder sentralt på Østlandet). Det vil da bli gitt grundig innføring i bruk av nettbrett, tester og i det å skape et barnevennlig miljø i kartleggingssituasjonene. Sertifiseringen finner sted i uke 20, og tar en halv dag.

Selve kartleggingen foregår i en 3-4-ukers periode i uke 21-24 (to siste uker av mai og de første to ukene i juni 2018). Det skal gjennomføres kartlegginger på 150 skoler.

Kartleggingen foregår i følgende fylker: Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Østfold, Vestfold, Buskerud, Oppland og Akershus.

Kommuner: Aurskog-Høland, Frogn, Lørenskog, Oppegård, Skedsmo, Ullensaker, Vestby, Arendal, Lillesand, Hole, Kongsberg, Lier, Modum, Nes, Ringerike, Røyken, Øvre Eiker, Jevnaker, Askøy, Austrheim, Bergen, Bømlo, Etne, Fitjar, Os, Stord, Sveio, Voss, Haugesund, Hå, Karmøy, Lund, Randaberg, Sandnes, Sokndal, Sola, Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal, Holmestrand, Horten, Nøtterøy, Re, Svelvik, Tjøme, Tønsberg, Halden, Rygge, Råde, Skiptvedt og Spydeberg.

Vi ønsker forskningsassistenter som bor innen rimelig nærhet til disse områdene.

Det er ønskelig at forskningsassistentene er tilgjengelig for arbeid hver dag i de 3-4 ukene kartleggingen pågår, med unntak av helge- og helligdager. Arbeidstiden er lik skoledagens og skolefritidsordningens tidsrammer. Eventuell reise kommer i tillegg.

Er dette aktuelt for deg?

Vi trenger medarbeidere som:

• Har utdanning eller påbegynt utdanning som barnehagelærer,  lærer eller innenfor psykologi
  • Liker å jobbe med barn
  • Har mulighet til å delta på opplæring i uke 18 og sertifisering i uke 20, og er tilgjengelig for arbeid hver dag i de (inntil) fire ukene kartleggingen foregår
  • Kan tenke seg faglig påfyll, opplæring og sertifisering innen kartlegging i begynneropplæringen

Vi vil be også be om politiattest.

Betingelser

Timeskontrakt. Lønn: ltr. 35-57 (180-250 kr/timen).

Interessert? Ta kontakt!

Hordaland: Bjarte Furnes, Institutt for pedagogikk, Universitetet i Bergen