MENY

Det finnes en bok for alle. Men finner alle boken?

Med glede og engasjement presenterer leseglederne spennende, aktuell og ny barne- og ungdomslitteratur. De serverer et vidt spekter av morsomme, triste, spennende og koselige bøker. Bøker som kan engasjere, og bøker som kan provosere. Bøker som er tykke, og bøker som er tynne.

To barn og en bok. Det finnes en bok for alle!

Målet med leseglederbesøket er å gjøre elevene nysgjerrige på ny litteratur. Vi vil vekke leselyst og leseglede. De får en bokmix med action, spenning, fakta, humor, forelskelse og kjærlighet – rett og slett ei bok for enhver smak.

Hva er en lesegleder?

Lesegledere er lærere og skolebibliotekarer med spesialkompetanse i lesing og litterær formidling. Alle har stor interesse for ny og aktuell barne- og ungdomslitteratur, og har tatt videreutdanning hos Lesesenteret. Noen tar oppdrag i hele fylket, andre helst i egen kommune.

Vil du ha besøk av en lesegleder?

Her kan du finne din lesegleder!
Leseglederne tar oppdrag som presentasjoner for elevene i klasserommet, for foreldre på foreldremøte, skolens ansatte – lærere, miljøarbeidere, SFO-ansatte - på personalmøte, til barnehagen eller helsestasjonen, eller til andre oppdrag du måtte komme på.