Nynorsktrening med kåseri

Eit undervisningsopplegg for å gi elevane lese- og skrivetrening på nynorsk, samt ei enkel innføring i kåserisjangeren. Eksempelteksten er "Ekspeditrisefobi" av Are Kalvø. Tidsbruken avheng av kor mykje tid elevane skal få til å skriva kåseriet ferdig, men dette introduksjonsopplegget tar rundt 2 timar. Delt av Lise Nordvik, Vikhammer ungdomsskole.

Kåserimal - i eit større opplegg som går ut på å lesa eit kåseri på nynorsk med BISON-blikk, bruka tankeskriving på nynorsk og bruka skrivestillas om ein treng det for å jobbe med skriving av eige kåseri om fobiar. Læreverket som er brukt er Kontekst, men opplegget står på eigne bein eller kan tilpassast anna læreverk. Ein treng likevel boka Dyre Sekund frå Forlaget Fag og Kultur for å finna Kalvø sitt kåseri.

UiS logo