Bli forskningsassistent i Two Teachers!

Spennende utfordringer for deg som har begynt på eller er ferdig med barnehagelærer-, lærer- eller psykologistudier.

Lærer hjelper jente. Two Teachers-prosjektet trenger forskningsassistenter som har relevant utdanning/påbegynt utdanning og som kan være med på opplæring og en fire-ukers kartleggingsperiode i mai/juni. (Illustrasjonsfoto: Gettyimages)

Er du glad i å jobbe med barn og ønsker erfaring innen skoleforskning? Nå kan du bli med oss i kartleggingsarbeidet!

Forskningsprosjektet Two Teachers skal undersøke effekten av å ha flere lærere i lese- og skriveopplæringen de første skoleårene.

Prosjektet ledes av Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger, med støtte fra Norges forskningsråd. 300 klasser ved 150 norske skoler deltar i prosjektet. I mai starter andre runde med kartlegging.

Til dette spennende arbeidet trenger vi flinke forskningsassistenter. Alle som deltar får faglig påfyll, opplæring i kartlegging, sertifisering og attest. Du vil dessuten få god innsikt i og erfaring med datainnsamling i et stort forskningsprosjekt. Arbeidet er selvsagt lønnet, og reise og eventuelt opphold blir dekket.

Kartlegging med nettbrett

Alle elever i to klasser på første trinn ved hver av de 150 deltakerskolene skal kartlegges etter sitt første år på skolen. Kartleggingen gjennomføres på nettbrett og tar 30–40 minutter pr. barn.

Det vil være minimum to forskningsassistenter ute ved hver skole samtidig. Forskerne i prosjektet har erfaring med at kartlegging med nettbrett er morsomt og spennende for barna.

Datoer og steder for opplæring og kartlegging

Opplæringen tar én dag, og finner sted i uke 18. Den blir gjennomført regionvis (Bergen, Stavanger, Kristiansand, samt to steder sentralt på Østlandet).

Det vil da bli gitt grundig innføring i bruk av nettbrett, tester og i det å skape et barnevennlig miljø i kartleggingssituasjonene. Sertifiseringen finner sted i uke 20, og tar en halv dag.

Selve kartleggingen foregår i en 3-4-ukers periode i uke 21-24 (to siste uker av mai og de første to ukene i juni 2017).

Det skal gjennomføres kartlegginger ved 150 skoler i 8 fylker (Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Østfold, Vestfold, Buskerud og Akershus) og 51 kommuner (Aurskog-Høland, Frogn, Lørenskog, Oppegård, Skedsmo, Ullensaker, Vestby, Arendal, Lillesand, Hole, Kongsberg, Lier, Modum, Nes, Ringerike, Røyken, Øvre Eiker, Jevnaker, Askøy, Austrheim, Bergen, Bømlo, Etne, Fitjar, Os, Stord, Sveio, Voss, Haugesund, Hå, Karmøy, Lund, Randaberg, Sandnes, Sokndal, Sola, Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal, Holmestrand, Horten, Nøtterøy, Re, Svelvik, Tjøme, Tønsberg, Halden, Rygge, Råde, Skiptvedt og Spydeberg).

Det er ønskelig at forskningsassistentene er tilgjengelig for arbeid hver dag i de 3-4 ukene kartleggingen pågår, med unntak av helge- og helligdager. Arbeidstiden er lik skoledagens og skolefritidsordningens tidsrammer. Eventuell reise kommer i tillegg. Vi tar sikte på å finne forskningsassistenter som har geografisk tilhørighet nær de involverte skolene.

Er dette aktuelt for deg?

Vi trenger medarbeidere som:

• Har utdanning eller påbegynt utdanning som barnehagelærer, lærer eller innenfor psykologi.

• Liker å jobbe med barn.

• Har mulighet til å delta på opplæring i uke 18 og sertifisering i uke 20, og er tilgjengelig for arbeid hver dag i de (inntil) fire ukene kartleggingen foregår.

• Kan tenke seg faglig påfyll, opplæring og sertifisering innen kartlegging i begynneropplæringen.

Betingelser

Timeskontrakt. Lønn: ltr. 35-57 (180-250 kr/timen).

Interessert? Ta kontakt!

Hordaland: Bjarte Furnes, Institutt for pedagogikk, Universitetet i Bergen, Christiesgate 13, e-post: bjarte.furnes@uib.no Tlf. 412 33 858/55 58 68 74.

Øvrige fylker: Joachim Kolnes Andersen, administrativ rådgiver for Two Teachers, e-post: joachim.k.andersen@uis.no. Tlf. 481 06 033.

Utlysningen kan leses som pdf her:

UiS logo