Ny Lesesenter-forsker med internasjonal orientering

Møt vår nye førsteamanuensis! Miao Li! Miao har bakgrunn fra Harvard og Queens University, og er glad for å bli en del av forskergruppen ved Lesesenteret.

Vår nye førsteamanuensis Miao Li er en god match for forskergruppen ved Lesesenteret. Miao kommer egentlig fra Daqing, Kina, og har allerede en solid bakgrunn som forsker innen lesing og literacy.

Etter at hun fullførte utdannelsen som engelsklærer i Kina, flyttet Miao til Canada, hvor hun tok en Masters of Education etterfulgt av en ph.d. i literacy education ved prestisjetunge Queens University.

Nå deler Miao tiden sin mellom Harvard, University of Toronto og – siden april – Lesesenteret.

– Jeg ble kjent med Lesesenteret gjennom internasjonale forskningssamarbeid. Da stillingen som førsteamanuensis ble ledig, så jeg det som en god mulighet til å bli bedre kjent med den skandinaviske akademiske kulturen, utdanningssystemet og livet i Skandinavia generelt, sier Miao.

Tospråklige elever

Man forstår raskt at Miao har en internasjonal orientering. Ikke bare gjennom bakgrunnen og forskererfaringen hennes fra Canada, USA og Kina, men også i hva hun forsker på, som er lesing og literacy blant majoritetsspråklige og minoritetsspråklige elever.

Som postdoc-fellow i canadiske the Banting Postdoctoral Fellowshiper Miao for tiden i gang med et forskningsprosjekt på Harvard som har som mål å avdekke lærevansker blant tospråklige elever. I tillegg har hun fått forskningsmidler fra the Canadian Social Sciences and Humanities Research Council, til et intervensjonsprosjekt som søker å identifisere minoritetsspråklige elever som står i faresonen for å utvikle lærevansker ved Brock University.

– Jeg håper å kunne bidra til forskningsmiljøet ved Lesesenteret med interessen og kunnskapen jeg har om literacy, spesialpedagogikk og minoritetsspråklige elever, sier hun.

Lærer norsk

Å finne seg til rette i en ny by, en ny jobb, og å reise mellom tre forskjellige land er krevende – men dette synes ikke å ha satt en stopper for Miaos personlige ambisjoner i Stavanger.

– Jeg ser frem til å jobbe ved et nasjonalt senter som er dedikert til lesing og leseopplæring, med ambisiøse og forskningsdrevne kolleger. Jeg planlegger å lære meg norsk, og gleder meg til å bli kjent med livet i Norge. Det skiftende været fascinerer meg, og ikke minst at det ikke blir mørkt før sent på kveld!

Tekst: Elisabeth Rongved, kommunikasjonsrådgiver, Lesesenteret

UiS logo