Lesegleder: Kjersti Langvik

Interesser:
Kjersti er opptatt av bildebøker som kan gi flerspråklige barn tilgang til språket, i tillegg til engasjement og gjenkjennelse. Hun elsker bildebøker som gir mulighet til å bruke språket – å lytte, snakke, skrive og lese. Hun samler på bildebøker med flerspråklige hovedpersoner eller flerkultur som tema, og enkle bildebøker med gjentakingsmønster og humor. Bildebøkene gir mulighet til å ta opp tema som kan være vanskelige, og kan også være brobygger mellom kulturer. Kjersti presenterer gjerne bildebøkene sammen med tips om hvordan bøkene kan brukes.

Bakgrunn:
Lektor i Klepp kommune - med hovedfokus på lesing, språk og litteratur. Brenner for kulturelt mangfold som ressurs.

Målgruppe:

Klassetrinn: Grupper med flerspråklige barn i småskole og mellomtrinn
Område: Rogaland – ettermiddag/kveld.

Kontaktes via:

E-post: kjersti.langvik@kleppnett.no

Annet:
Kjersti formidler bøker med glede og engasjement! Hun ønsker at alle barn skal få tilgang til bøkenes verden – bli kjent med likheter og forskjeller i ulike kulturer – og forståelse for mangfold som ressurs. Hun formildler gjerne til både barn, foreldre og lærere med fokus på flerspråklige barn.

Kjerstis boktips:
Bildebøker med flerspråklig/flerkulturell hovedperson

Bildebøker med inngang til språk og tema i ulike fag

Kjersti Langvik