Mengdelesing, lesestrategier og muntlig formidling

I dette opplegget skal elevene i «bokbad»: De skal velge en tekst av et visst omfang (skjønnlitteratur eller sakprosa), bruke ulike lesestrategier underveis og formidle sin leseopplevelse til andre på en måte som er egnet til å inspirere og stimulere deres leselyst.

Kompetansemålene til dette opplegget er hentet fra hovedområdene Muntlig og Skriftlig kommunikasjonEleven skal kunne:

• Samtale om form, innhold og formål i litteratur, teater og film og framføre tolkende opplesning og dramatisering.
  • Lese og analysere et bredt utvalg tekster i ulike sjangere og medier på bokmål og nynorsk og formidle mulige tolkninger.
  • Skrive ulike typer tekster etter mønster fra eksempeltekster og andre kilder.

Les mer om gjennomføring av undervisningsopplegget på Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider.