Sitronlimonade

Sitronlimonade av Hilde Henriksen og Helene Ohlsson (2010)

Sitronlimonade handler om hvor vanskelig det kan være å tilhøre to kulturer samtidig, når kulturene har ulike regler og forventninger. Billedboka handler også om foreldrekjærlighet og vennskap. Nasir og moren hans har flyttet fra Syria til Norge. Selv om han ønsker å bli akseptert på skolen, føler han seg ofte annerledes. Moren sender med ham syrisk sitronlimonade på skolen, mens dette ikke blir akseptert. Nasir elsker imidlertid å spille football, og da moren vil at de skal reise til familien i Syria i sommerferien, vil han heller være hjemme sammen med venner og spille fotball. Han ønsker også at moren skal være mer norsk, mens hun vil at han skal være syrisk og lære morsmålet sitt, arabisk. Etter protester, reiser de til Syria, og han finner seg bedre til rette enn han hadde trodd, selv om ”han tenker på norsk”.

Forside av boka - Gutt ligger og har et brett med flaske og glass ved siden av seg